Professionele kinderopvang

Stal Wieringen heeft naast het melkveebedrijf  en paardenpensionstalling ook een professionele kinderopvang aan huis. Dit wordt gerund door Tiny.  Het betreft een buitenschoolse opvang genaamd BSO Boerderij Stal Wieringen te Zeewolde.

Tiny: Ik wil mijn huis én boerderij graag openstellen voor kinderen vanaf 4 jaar om ze kennis te laten maken met het leven op de boerderij. Dit zie ik als een meerwaarde voor de kinderen tijdens de opvang. Naast koeien,  kalfjes, paarden en pony’s hebben wij ook kippen, een hondje en poezen. Wij bieden verschillende activiteiten aan op de boerderij zoals onder andere: kalfjes en pony’s aaien, borstelen en rijden; melkrobots schoonspuiten, voer aanvegen, eieren rapen en de groei van de verschillende gewassen bekijken/telen in het land. Tevens beschikken wij over speelmogelijkheden zoals een grote trampoline, schommels, tractor, kruiwagens, skelter, waveboard en skippyballen. Wanneer wij niet buiten zijn, vind ik het leuk om creatief/culinair met de kinderen aan de slag te gaan zoals tekenen, verven, plakken en bakken. Verder hebben wij veel speelgoed zoals lego, puzzels, spelletjes en de Wii. Ik vind het belangrijk dat de kinderen uit school op Boerderij Stal Wieringen even tot rust en ontspanning kunnen komen. Na een drukke en intensieve schooldag waarin veel ‘moet’, vind ik het van belang dat kinderen zich hieraan even kunnen onttrekken.

Ik ben in het bezit van het diploma Z-Verpleegkundige en EHBO met Kindermodule. Jaarlijks volg ik de herhalingslessen bij de EHBO-vereniging. Daarnaast heb ik het Pedagogisch Component 2019 voor gastouders en het certificaat 2019 Meldcode Module A / Update Meldcode Kindermishandeling behaald. Ik ben opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen onder het nummer 123984476 en sta geregistreerd bij de Gemeente Zeewolde.  Ook ben ik aangesloten bij een erkend gastouderbureau Alles Kidzz te Zeewolde: www.alleskidzz.nl.

Mijn speerpunten zijn: educatie op de boerderij; veel ruimte en dieren; activiteiten veelal buitenshuis; kleinschalig; bijscholing gastouder; veel dieren-liefde en plezier!!

In het verleden heb ik 12 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt. De afgelopen jaren heb ik verschillende kinderen met veel plezier opgevangen. Wij wonen dichtbij het strand en het bos (nabij de Eemhof), waar wij soms tochtjes met onze pony en de menkar maken.

Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. De kinderen worden door mij uit school opgehaald en aan het eind van de dag eventueel na de warme maaltijd door de vraagouders bij mij opgehaald. In de vakanties is kinderopvang mogelijk; ook gaan wij dan geregeld met elkaar op stap.

Er is ook schoolklasbezoek mogelijk.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, kosten en dergelijke van de kinderopvang BSO Boerderij Stal Wieringen, neemt u dan gerust contact met ons op.  U kunt een kijkje nemen op mijn facebookpagina boerderijstalwieringen. Of u maakt een afspraak om te komen kijken op de boerderij: 06-53556754. Iedereen is van harte welkom!!